Struikkamperfoelie – Lonicera fragrantissima

Lonicera fragrantissimaDe kamperfoelie is voornamelijk bekend als klimplant. Lonicera fragrantissima is dit niet maar een struikvorm.

Het is een tamelijk los groeiende heester met een hoogte van 1.50 m. Deze soort is half wintergroen doch hoofdzakelijk bladverliezend. In de zomerperiode is het een betrekkelijk onopvallende struik. Zij het dat er in juni wat rode bessen verschijnen.

De plant groeit op iedere goed doorlatende tuingrond en verdraagt lichte schaduw. Deze heester is bijzonder vanwege zijn bloeiperiode die in de winter plaats vindt (dec. – mrt). Wanneer het gaat vriezen beschadigd de bloeiwijze enigszinds. Maar zodra de temperatuu weer boven de 5 graden komt worden er weer volop nieuwe bloemen aangemaakt.

De bloeiwijze is betrekkelijk klein. De bloemen zijn buisvormig. De bloemkleur is crème wit en overdadig geurend. De plant komt van oorsprong uit China.

Tip: Plant deze heester bij een ingang of langs een looppad om te geniet van de heerlijk geur de deze heete verspreid.

Meer winterbloeiers >>