WARME TINTEN IN HET NAJAAR

Siergrassen voegen een extra dimensie toe  aan de sfeer van de tuin in het najaar. De weef-vormige bloeiwijze past helemaal in dit jaargetijde. In een periode wanneer herfststormen regelmatig de kop op steken  blijven ze  fier overeind en hun bloeiwijze wuift sierlijk met de wind mee.

Het najaar doet zijn intrede en alles in de tuin lijkt te verkillen. Juist nu weerspiegelen de warme tinten  van de siergrassen een ingetogen maar toch aangenaam karakter. Zelfs tot ver in de winter behouden  de siergrassen hun toegevoegde waarde. Wanneer de planten berijpt zijn door de nachtvorst  vormen ze een  prachtig silhouet in de getemperde winterse zonnestralen.

Siergrassen stellen geen bijzondere eisen aan de grond. Ze gedijen goed op doorlatende niet te zware  tuingronden. Mooie combinaties kunnen gemaakt worden met laatbloeiende vaste planten zoals: Heftstanemoon (Anemone hupehensis), Blauwbaard (Caryopteris), Zonnehoed (Echinacea), Duizendknoop (Persicaria amplexicaulis), Hemelsleutel (Sedum spectabile), Eikenblad hortensia (Hydrangea quercifolia).

Bekijk de video voor dit mooie najarsbeeld.

Voor nog meer tuinplezier…>>> KLIK HIER>>>