Fuchsia magellanica

                     

                     Fuchsia magellanica

Fuchsia magellanica, bellenplant. Dit is in Nederland de meest toegepaste Fuchsia soort voor de volle grond. Je kan de soort eigenlijk zien als een vaste plant die sterk verhout.

De plant is een mooie najaarsbloeier. Hij bloeit overdadig van begin september tot eind november met rode bellen. Deze zijn beduidend kleiner dan de éénjarige fuchsia.En bereikt een hoogte van zo’n 80 cm. In de winter sterven alle bovengrondse delen af maar door de houtige stengels blijft de plant een mooi wintersilhouet behouden.

De plant houdt van een goed doorlatende lichte grond. Vooral in de winterperiode is dit erg belangrijk. Staat de plant namelijk te nat in de winter dan zal er bij strengere vorst behoorlijk wat wortelsterfte optreden.

De plant geef de voorkeur aan een zonnige standplaats maar ook halfschaduw wordt goed verdragen.
In het voorjaar dienen alle stengels afknipt te worden waarna de plant weer opnieuw van onder uit zal lopen. Verder is dit een erg dankbare plant die weing eisen stelt.