Viburnum bodnantense

Viburnum bodnantense

bloeiwijze Viburnum bodnantense 'Deben'

Viburnum bodnantense

Van deze soort bestaat een aantal variëteiten. Het verschil zit ‘m voornamelijk in de bloemkleur. De variëteit ‘Dawn’ is donker roze en ‘Charles Lamont’ is licht-roze. ‘Deben’ is wit van kleur.

Deze sierheester is langzaam groeiend maar wordt uiteindelijk wel een forse struik van zo’n 2,5 m hoog. Stelt geen bijzondere eisen aan de grond maar gedijt vooral op een goed doorlatende voedzame grond.  Het is een plant voor een zonnige standplaats maar verdraagt ook nog enige schaduw.

Snoei hem zo min mogelijk dit gaat ten koste van de habitus en de bloemintensiteit. De bloei start al half nov. en loopt door tot in het voorjaar. Kenmerkend voor deze heester is de heerlijke geur die hij verspreidt.

Meer winterbloeiers>>