Pachysandra scheuren


Pachysandra terminalis-Japanse Wolfsmelk   
is één van de bekendste groenblijvende bodembedekkers. Dat is niet voor niets. Hij is zeer sterk en niet te kritisch qua standplaats. Het een goede schaduwplant maar gedijt ook goed in de halfschaduw en zelf op zonnige plaatsen. Mits de grond maar goed vochtig blijft. Hij kan rijk bloeien met een cremewit bloemetje in de maand april. De plant vermeerderd zich snel door middel van ondergrondse uitlopers.  Heb je deze plant al staan en wil je hem ook op een andere plaats in de tuin dan kan je hem vrij gemakkelijk scheuren. Dat houdt in dat je een gedeelte van de moederplant afsteekt en dit deel dan weer opdeelt in kleine polletjes en elders uitplant. September is een ideaal tijdstip om dit te doen. Maar ook vroeg in het voorjaar is dit mogelijk. 

pachysandra terminalis