Tuinvriend.nl
VOOR MEER TUINPLEZIER

De tuin via internet

door Jan de With

 

Hoe belangrijk kan inernet zijn voor de tuin. Heel belangrijk denk ik. Er is zoveel te leren over tuinieren. Er is zoveel kennis te delen. De komende jaren ga ik volop bezig met het delen van tuininformatie. En dan voornamelijk via het internet. Als expert op het gebied van tuinen zie ik dat er nog veel verbeterd kan worden in de gemiddelde tuin. Ook zie ik veel dingen verkeerd gebeuren.

Een goede tuin is sfeer en dat voel je. Je komt erin tot rust na een dag hard werken. Je eigen stukje natuur bij huis. In veel tuinen ontbreek het aan sfeer. Het is vaak niet meer dan een kille “luchtplaats”. Grote vlakken bestrating met een paar dakplaten. Ik kan me voorstellen dat het veel mensen ontbreekt aan de creativiteit om überhaupt iets beters te bedenken. Maar dat wil nog niet zeggen dat je de buren na moet doen.

Komende tijd ga ik veel vernieuwende ideeën introduceren die voor iedereen toegankelijk zijn en makkelijk toe te passen zijn. Groen wordt steeds schaarser en daarom moet je zeker je eigen tuin er goed voor benutten. Internet is een prima middel om van alles te laten zien en te vertellen over tuinen. Is makkelijk toegangkelijk voor iedereen die maar wil. Ik doe nu een internetcursus bij Eelco de Boer. Hij is expert op dit gebied. Hij helpt mij enorm om mijn tuinadviezen via internet te verspreiden.

Het lijkt mij leuk om veel video,s te gaan maken over tuinen. Hoe je nu bepaalde dingen moet doen, Hoe je bv fruitbomen kan snoeien, enz,enz ..
Weet je en als het een keer gezien hebt is het best zelf te leren. Het is niet zo moeilijk als je soms denkt. Iedereen kan expert worden in zijn eigen tuin. Als je maar weet hoe!!

Geplaatst in Tuintips

Reageer op dit bericht

Let op:In sommige gevallen moet een bericht eerst goedgekeurd worden door de beheerder. Het kan dan wat langer duren voordat een reactie geplaatst is.

6 Reacties

 1. Dorothé

  Mooi vak, mooie internet markt, die groene wereld van jou! Veel suc6

 2. Richard

  Hoi Jan,

  Echt goed dat je het tuin en planten onderwerp oppakt en er een internetcursus tegenaan hebt geplakt om het grote publiek te bereiken.

  Succes met alle komende online acties.

  groeten,
  Richard

 3. Wim Heylen

  Hoi Jan,

  Ziet er een mooie “groene” site uit. En ja inderdaad internet kan helpen om een mooie tuin te hebben. Heb zelf geen groene vingers en als ik iets moet weten Google ik wel. Dus nu hoog in Google graken en we komen elkaar nog eens tegen 🙂

  Positieve groeten

  Wim Heylen

 4. Esther Buijs

  Hoi Jan, ik zal je site in de gaten houden, tips voor de tuin kan ik altijd wel gebruiken. Vanavond nog flink de tuinslang gebruikt….alles is zó droog. Heerlijk om al het groen en de bloei weer op te zien frissen…
  Succes met je plannen en tot ziens, Esther Buijs

 5. Walther Micke

  Mooi site Jan. Neem deel aan je partnerprogramma.

  Groeten,

  Walther

 6. harrie van heugten

  ik heb mijn notenboom in november gesnoeid heb ik dat goed gedaan,of moet het ’n andere tijd

 
Orgy