Tuinvriend.nl
VOOR MEER TUINPLEZIER

Sarcococca hookeriana ‘Humilis’ – Vleesbes

door Jan de With

Sarcococca hookeriana var. humilisDit is een tamelijk onbekende tuinplant. Deze plant behoort tot de familie van de buxus. Het is een laag groenblijvend struikje en daardoor ook prima toepasbaar voor de kleine tuin. De hoogte wordt niet veel meer dan zo,n 60 cm. Dit heestertje heeft glanzend groen blad met een grootte van 3 a 4 cm.

Sarcococca is een traag groeiend struikje. Als bodem volstaat een normale vochthoudende tuinaarde. De plant doet het echter ook goed op de wat zuurdere grond . Enige schaduw wordt verdragen. De kleine bloempjes zijn wit van kleur en heerlijk geurend.  De bloeitijd is feb-apr.

Meer winterbloeiers>>

Geplaatst in Struiken

Reageer op dit bericht

Let op:In sommige gevallen moet een bericht eerst goedgekeurd worden door de beheerder. Het kan dan wat langer duren voordat een reactie geplaatst is.

3 Reacties

 1. bennie

  bedankt voor alle waardevolle tips
  heb hele tijd geen mails kunnen versturen.
  zie een mooi boek tegemoed nutige tips
  heb veel als tuinvriend aan je gehad.

 2. Mimi van Vuuren

  Beste mensen,

  Zijn de bessen van de Hookeriana Humulis
  giftig ?

  Met vriendelijke groeten

 3. Ingmar

  Ik ben al een tijdje het internet aan het afstruinen naar goede blogsites zoals deze. Ziet er echt goed uit! Zo ben ik ook hier uitgekomen en jouw blog was stukken beter dan de andere blogs die ik tegenkwam, ik vind het erg leuk om er een paar te lezen en ik heb nu echt weer zin om te bloggen. Ik wil graag bloggen over tenten verhuur. Kan je mij wat tips geven om het blog beter te maken dan de meeste? Bedankt!