Praktische Tuintips

Tophovenier onthult de fijn kneepjes van het vak…

“Ontdek Hoe Ook Jouw Tuin Weer Weelderig Gaat Groeien & Bloeien En Er Weer Stralend Bij Zal Liggen Zonder Dat Dit Teveel Moeite Zal Kosten…”
Afzender : Jan de With, IJsselstein
Datum :  [salesdate]


Beste tuinliefhebber,

Als hovenier heb ook ik het tuinvak moeten leren. Inmiddels breng ik al ruim 25 jaar door in de tuin. En dan bedoel ik niet in de hangmat of zo. Maar dagelijks intensief bezig met de planten, de grond, vijvers en ga zo maar door… Wanneer ik terug kijk op mijn beginperiode dan is er inmiddels wel heel wat veranderd in mijn aanpak. Aanvankelijk was ik vooral heel technisch bezig. Ik had de beste grasmaaier en heggenschaar die er maar te koop was. Ik maaide en knipte er lustig op los maar daarmee maak je nog geen mooie tuin…

Wie ben ik en waarom zou je naar mij moeten luisteren?

Mijn naam is Jan de With en ik werk nog iedere dag met veel plezier in de tuin. De afgelopen jaren heb ik veel geleerd over tuinieren vanuit mijn ervaring in de praktijk. Boeken vol met mooie theorieën werkten niet voor mij en verregaande studies waren zeker niet voor mij weggelegd. Het enigste waar ik behoefte aan had waren de oplossingen voor de problemen die ik in de praktijk tegen kwam (en die heb ik altijd kunnen vinden). Door contacten met collega’s, door het bezoeken van workshops en door verschillende dingen gewoon uit te proberen. Ik ontwikkelde mijn eigen aanpak en dat heeft zeker zijn vruchten afgeworpen om maar even in vaktermen te praten.

“Sfeer bepaalt hoe jij je voelt in de tuin…”

Dit lijkt misschien wat zweverig maar onderzoek heeft aangetoond dat we ons onbewust laten beïnvloeden door onze omgeving… Ben je wel eens in een tuin geweest waar het gevoel had dat alles klopte, dat je een gevoel van harmonie voelde… Dit soort tuinen hebben ongemerkt een positieve invloed op je gemoedstoestand en hier ligt dus juist het geheim van de ware tuinier. Jouw zorg en toewijding wordt beloond en het geeft je dat aangename gevoel in je tuin.


Tuingeluk kun je afdwingen…

Dit is iets wat ook ik in de loop der jaren ben gaan ontdekken, een tuin is geen kant en klaar product, het is constant in proces. Dit kan soms lastig zijn maar aan de andere kant ligt hier ook juist de uitdaging. Wat jij vandaag doet in de tuin is van invloed op de toekomst. Door nu de juiste handelingen  te doen zal jouw tuin zich beter ontwikkelen, het is altijd resultaat op langere termijn.

“Het Geheim Van Een Mooie Tuin Zit Niet Bovengronds Maar Het Zit ‘m In De Bodem…”

Hoewel het eigenlijk heel logisch klinkt is dit waar de meeste tuinbezitters de fout in gaan. De oorzaak voor uitgevallen of slecht groeiende beplanting is bijna altijd te herleiden naar een slechte bodemgesteldheid. Er wordt veel tijd en geld besteed aan het telkens weer opnieuw aanschaffen van nieuwe beplanting. Leuk voor de tuincentra maar slecht voor jou portemonnee. Veel vragen die mij als hovenier gesteld worden gaan over ziektes bij planten. Ik heb ontdekt dat in tuinen met een slechte bodem veel last is van allerlei ziekte en plagen.

De ene grond is de andere niet…

Ook ik heb me hier vaak in vergist. In grote lijnen is dit meestal wel duidelijk en het lukt mij (en ik denk ook de meeste tuinliefhebbers) nog wel om te zien of je met kleigrond of met zandgrond van doen hebt maar dit is lang niet genoeg… Begrippen zoals bodemstructuur, waterhuishouding en bemesting zijn van groot belang voor het welslagen van je tuin. Dit is wat bijna geen een tuinbezitter weet: Voor het welslagen en welbevinden van de tuinbeplanting is een goede humusvoorraad in de grond een absolute voorwaarde.

Hoe Krijg Je Dan Wel Een Mooi Gazon?

Bemesting is de brandstof voor je tuin en dit geldt zeker voor je gazon, maar wat zijn nu de juiste meststoffen en hoe weet je nu wat de juiste hoeveelheid is? En wanneer dien je de bemesting toe? Je hoort vaak van “zogenaamde experts” dat als je mos in je gazon hebt je kalk moet strooien. Ik weet nog steeds niet hoe mensen daarbij komen. Er zijn namelijk heel wat mossen die juist van kalk houden. En zo zijn er nog veel meer “mythes” op het gebied van gazononderhoud.

Als je de plant kent weet je ook hoe je hem moet snoeien…

Veel tuinliefhebbers hebben snoeivrees. Hoe vaak mensen wel tegen me zeggen dat ze niet durven te snoeien is niet op 1 hand te tellen en dat heeft dan vaak te maken met de hoeveelheid van snoeien. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Soms moet je rigoureus snoeien om het juiste effect te bereiken. Belangrijk bij het snoeien is dat je de groei-eigenschappen van de plant kent. Het is leuk om te ontdekken dat je op deze manier de natuur naar je hand kan zetten…

“Al Mijn Tips, Trucs En Technieken Nu Ook Voor Jou Binnen Handbereik”

tuinsfeerInmiddels zit ik al ruim 25 jaar in het hoveniersvak en heb in al die jaren heel veel geleerd over tuinieren. Ik ken als geen ander de valkuilen die je kunt tegenkomen bij het onderhouden van je tuin en wil deze graag met je delen. De afgelopen tijd ben ik enorm druk bezig geweest om al mijn kennis en inzichten uit te werken en hier heb ik een “E-book” van gemaakt, genaamd “Praktische Tuintips”.  Het is een handig naslagwerk geworden vol met praktische wetenswaardigheden over plantverzorging, bodem, bemesting, snoeien,compost maken, grondverbetering en nog veel, veel meer.

Profiteer nu van de voordelen van het Ebook “Praktische Tuintips”!

Praktische Tuintips

Ontdek hoe ook jij:

 • Verantwoord kunt investeren in je tuin.
 • Zieke planten weer gezond kunt krijgen.
 • Met een minimum aan tijd goed je tuin kunt onderhouden.
 • Vrij gemakkelijk mos in het gazon kunt wegwerken.
 • Op een verantwoorde manier kunt bemesten.
 • Een mooie heldere vijver krijgt.
 • Kan leren waarom compost zo belangrijk is voor de tuin.
 • Op een goede manier je tuin besproeit.
 • Meer bloei in je tuin kunt bereiken.
 • Meer genoegdoening kunt hebben van je tuinwerk.
 • Zelf je compost kunt maken.
 • Kan inzien waarom de zuurtegraad van de grond zo belangrijk is.
 • Kan weten waar je op moet letten bij het snoeien van bomen.
 • Op een verantwoorde manier je rozen snoeit.
 • Onkruid in het gazon op een natuurlijke manier kunt bestrijden.
 • De meeste ziektes in beplanting kunt voorkomen.
 • Er achter kunt komen wat de beste grondsamenstelling is voor je tuin.
 • Wildgroei na het snoeien kan voorkomen.
 • Een goede manier vindt om Buxus te knippen.
 • Het tuinonderhoud beheersbaar houdt.
 • Kunt voorkomen dat je grond snel uitdroogt en je weinig hoeft te sproeien.
 • Er achter kunt komen wat de beste bemesting is voor je tuin.
 • En nog veel, veel meer…

“Oké Jan, Ik Wil Hiermee Aan De Slag, Hoe Gaan We Te Werk?”

Praktische Tuintips Wanneer je investeert in het e-book “Praktische Tuintips” dan krijg je direct toegang aangezien dit een “e-book” is. Dit is een digitaal bestand in PDF formaat dat je direct kunt downloaden zodat je ook direct toegang hebt tot alle waardevolle informatie. Je hoeft dus niet te wachten op een fysiek boek, je hoeft geen verzendkosten te betalen en het is ook nog eens milieubewust! Jouw investering voor dit complete programma bedraagt slechts 17 euro inclusief BTW en je ontvangt dus direct toegang!

Direct toegang tot praktische tuintips

100 % Niet Goed Geld Terug Garantie (Probeer Het 30 Dagen Uit)

Zoals met al mijn producten en diensten bied ik een 100% niet goed geld terug garantie aan. Wanneer dit e-book om de één of andere reden niks voor jou is dan kun je mij gewoon een e-mail sturen en dan ontvang je direct je geld terug. Het klinkt misschien wat afgezaagd maar ik wil alleen tevreden klanten. Mocht jij ontevreden zijn over dit product laat het gerust weten, even goede vrienden! Veel eerlijker dan dit zal het niet worden, je loopt dus geen enkel risico!

Klik hier om direct toegang te krijgen tot het e-book “Praktische Tuintips”

Hartelijke tuingroet,

Jan de With

P.S. Je loopt dus geen enkel risico met mijn 30 dagen niet goed geld terug garantie. Klik hier om direct “Praktische Tuintips” te downloaden.

6 gedachten over “Praktische Tuintips”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *