Tuinvriend.nl
VOOR MEER TUINPLEZIER

Leifruit in de Tuin

door Jan de With

Leifruit is prima geschikt voor de kleine tuin. Je kunt er prima een schutting mee laten begroeien. Hieronder de Japanse Wijnbes. Makkelijk groeiend en draagt heerlijk vruchten. Ze lijken een beetje op kleine frambozen.De vruchtvorming oogt zeer decoratief en heeft een bijzonder mooie kleurscharkering in het oranje-rood.

                      Japanse Wijnbes
                      Japanse Wijnbes

Geplaatst in Fruit in de Tuin

Reageer op dit bericht

Let op:In sommige gevallen moet een bericht eerst goedgekeurd worden door de beheerder. Het kan dan wat langer duren voordat een reactie geplaatst is.

7 Reacties

 1. carla

  he tuinvriend , deze staat ook in mijn tuin.
  Hartstikke lekker en waanzinnig mooi.

 2. gert

  hallo tuinvriend
  er staan bij ons leiperen in de tuin sinds 2 jaar maar er komen steeds van die oranje vlekken op de bladeren op de onderkant van dit blad ontstaan van die nare stoppels, wat kan hier het beste voor gebruikt worden?

 3. Math

  Ik heb vorig jaar een hele rij kant-en-klare lei-appels (Elstar)en lei-peren (Conference) in mijn tuin gezet. De rekken zijn voor driekwart vol en de bomen zijn 3,5 meter hoog.
  Mijn nachtmerrie is dat ik door foute snoei straks alleen aan het uiteinde van de takken nog blad krijg. Ook weet ik niet precies hoe ik moet snoeien om nu – en in de toekomst – veel fruit te krijgen.
  Ik heb al uw video’s van snoei bekeken. Zij helpen we wel vooruit (waarvoor mijn dank). Toch zoek ik specifieke tips over lei-fruitbomen, o.a. hoe om te gaan met die verticale takjes die vanaf de leggers omhoog groeien. Kunt u me helpen?

 4. rob hammer

  11-08-2010 Beste Jan ik wilde je vragen of je een druif die gesnoeit is als boom en 10 jaar oud is zomaar kan verplaatsen, laat het me weten, alvast bedankt. Rob.

 5. Bas van Duuren

  Dag Jan,

  In mijn tuin staat zo’n mooie Japanse wijnbes. Afgelopen jaar heeft deze struik redelijk vrucht gedragen, maar er zat ook wel wat rot in. De bessen bleven klein. Ik denk dat deze struik meer vrucht kan dragen. Heb je nog een tip voor mij?
  Groeten, Bas

 6. Christien

  Beste Jan,

  We zijn momenteel onze tuin aan het opknappen,en willen er in het najaar leifruit bomen in zetten,waar kunnen we die het beste kopen?? En wat voor soorten zijn het beste geschikt voor in de Drentse grond te zetten??
  Zou jij mij daarbij kunnen helpen??

 7. Loek van den Berg

  ik twijfel over het noeien van mijn fruitboomples dire in het voorjaar op mijn dakterras in grote bakken heb geplant graag een goed advies

 
Orgy